Planul ambițios al Grupului PPC își propune să schimbe pentru totdeauna modul în care ne deplasăm și să facă e-mobilitatea accesibilă tuturor prin crearea celei mai mari rețele de încărcare din țară.

Construim o întreagă lume de servicii noi, concepute în funcție de nevoile omului contemporan, care să ne permită să ne bucurăm de beneficiile mobilității electrice.

 

„Revoluția electrică” pe care PPC blue aspiră să o aducă se bazează pe doi piloni:

  1. Dezvoltarea, operarea și întreținerea infrastructurii publice de încărcare în zone de interes, cum ar fi: centre comerciale, aeroporturi, porturi, parcări publice, drumuri naționale etc.
  2. Furnizarea de servicii de e-mobilitate care să acopere complet nevoile în continuă evoluție ale clienților, variind de la servicii de încărcare publice sau private, până la servicii cu valoare adăugată și gestionarea flotei de vehicule pentru a satisface într-o mai mare măsură nevoile clienților și a trăi o experiență unică de mobilitate.

 

E-mobilitatea are un impact pozitiv asupra tuturor aspectelor vieții și afacerilor!

Emisiile de CO2 produse de un autovehicul electric de-a lungul ciclului său de viață sunt cu aproximativ 35% mai reduse decât cele ale vehiculelor pe benzină, ceea ce duce la îmbunătățirea calității aerului. Beneficiile reducerii emisiilor de CO2 vor spori și mai mult în viitor, pe măsură ce ponderea energiei verzi în generarea de electricitate va continua să crească. 

În plus, e-mobilitatea contribuie la reducerea poluării fonice a mediului cu până la 10dB, ceea ce este deosebit de important pentru centrele urbane, fiindcă deplasările în oraș reprezintă aproximativ 80% din totalul deplasărilor cu mașina. 

În același timp, tranziția la mobilitate electrică are o contribuție pozitivă semnificativă la creșterea economică și se estimează că va crea 1,1 milioane de locuri de muncă în Europa până în 2030, în timp ce în sectorul energetic promovează inovațiile în materie de generare și tranziția către rețele energetice inteligente.

 

Viziune și valori

Ne propunem să facem e-mobilitatea accesibilă în România și să creăm valoare pentru întreaga societate și pentru mediu.

Misiunea noastră este de a crea cea mai mare rețea de încărcare din România, dar viziunea noastră este și mai ambițioasă. Vrem să devenim catalizatorul schimbării, astfel încât generațiile de azi și de mâine să își poată asigura o calitate mai bună a vieții. Acest lucru necesită transformarea rețelei de transport, precum și orientarea obiceiurilor noastre energetice către opțiuni mai ecologice, în concordanță cu noile tehnologii (vehicule electrice, baterii, încărcare, servicii digitale).

Avantajul e-mobilității este important pentru noi toți. Acesta începe cu reducerea drastică a emisiilor de poluanți atmosferici și inversarea crizei climatice ducând la orașe și sisteme de transport mai prietenoase, care ne oferă independență și libertate în viața de zi cu zi.

Credem că un consum conștient de energie duce la progres economic și social și că împreună putem contura un viitor mai bun pentru toți.

PPC Blue România este parte a Grupului PPC, cu o tradiție de peste 70 de ani în Grecia, lider în domeniul energiei în Europa de Sud-Est, care și-a făcut un angajament din dezvoltarea durabilă și protecția mediului prin promovarea surselor de energie curată. Mobilitatea electrică joacă un rol central în această viziune pentru viitor. DEI Blue, compania dedicată mobilității electrice lansată de PPC în 2021 în Grecia, și-a făcut deja un nume prin serviciile de e-mobilitate furnizate persoanelor fizice, companiilor și administrației publice din întreaga Grecie.

Obiectivul de a deveni cel mai important jucător pe noua piață a mobilității electrice din regiune, prin realizarea unor investiții semnificative pentru dezvoltarea, gestionarea și operarea celei mai extinse rețele de încărcare a mașinilor electrice și prin furnizarea de servicii inovatoare, descrie planul ambițios al PPC. În România, PPC blue operează circa 500 de puncte de încărcare în 63 de localități, cu o putere totală instalată de peste 10.000 kW. Și continuăm!